15 Mart 2012 Perşembe

Bir elimde ayna,umurumda mı dünya


Geçenlerde cilt bakımı yaptırdım. Ki ben en son 10 sene önce mi ne gitmiştim annemin zoruyla.Kendim yüzümü yıkarım falan kendimce bişiyler yaparım ben.Cilt bakımına da cilt bakımı yaptırıyım diye gitmemiştim aslında sadece kaş aldırcaktım.Ama üstümde nasıl bir mallık varsa o gün kadın öyle ikna gurusu falan olmamasına rağmen beni ikna etti.Bir de güzellik merkezinin sahibi olan kadın böyle genelev patroniçesi gibi bişeydi,onu görür görmez zaten ordan uzaklaşmalıydım bence ama işte insanın üstüne mallık gemliye görsün basireti bağlanıyor.

Kadının beni ikna eden cümlesi ise, “6ay yüzüne hiç bir şey sürmeden dışarı çıkabilirsin o kadar işe yarıyor” oldu.Bir kere böyle mucize bir ürün var mı yok,yani bu kadar kafadan uydurma olduğu belli olan bir cümleye kandım ben.Bir de salak simge sen sanki yüzüne bişey sürüyorsun evden çıkarken.Fondoteni düğünden düğüne sürerim.Süper bir cildim olmasa da evden çıkmadan 1 saat makyaj yapan yada yapması gereken kızlardan hiç olmadım.

Neyse sonuç olarak cilt bakımı yaptırdım ve o kadar parayı saçma salak bir şeye harcadım ya bari değsin dedim.Bir güzellik uzmanı edasıyla bir sürü ürün aldım.Her gün yüzümü yıkadım,tonikler kremler sürdüm, peelingler yaptım.Tabi cilt bu kadar ilgiye alışık olmayınca şımardı.Oradan buradan sivilcelerim pörtledi.Bakımına da temizliğine de lanetler okudum ve ev yapımı olaylara geçiş yaptım.

Şimdi bir acemiden güzellik tavsiyesi almak üzeresiniz ona göre.Ama benim cildimi yeniden adam ettiği için bu reçeteye saygım vardır bilginize.Buyrun deneyin isterseniz;

Yarım greyfurt ve iki sap taze biberiye konmuş suyla yapılan buhar banyosu sonrasında
Yarım greyfurt+1 küçük salatalık+1 tatlı kaşığı buğday yağını iyice temizlediğiniz cildinize uygulayıp 20 dk bekleyip yıkayın. Bu detoks maskesi olarak geçiyor.Sıkılaştırıcı olarak da 2 yemek kaşığı kuşburnunu 1 su bardağı kadar su da kaynatıp süzüp pamukla cildimi sildim.Benim gözeneklerim olduğu için benim oldukça işime yaradı.Umarım sizin de işinize yarar.

3 yorum:

  1. en doğrusu zaten doğal yontemler denıcem tavsıyenızı

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok okuyorum böyle şeyler.. Meselamm geçen sene biri "çok işe yarıyor, amanin çok beğendim" diye ortalığa yaygara yaparak verdiği tarifi denedimdi. İçerikten anlamalıydım bir boka yaramayacağını -.- yok un, yok sirke, yok biraz da salatalık suyu vs vs.. unun ne işi var? Kek tarifi ile karışmış gibi bir şeydi. Suratım öyle bir kızardı, kaşındı ki akşam yemeğe inemedim. Ehe, yanlış anlaşılmasın sana şaapmıyorum sıkılaşsın diye o şeyi deneyeceğim. Bir cinayet sebebi olarak gözeneklerim büyüdü de.. Her neyse öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gözeneklerim kendi kendine azalmaya karar vermişte olabilir bilmiyorum,sende de işe yararsa o zaman geçer not verebilirim tarife :) zira cildim benle dalga geçmeyi çok seviyor:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...