3 Mart 2012 Cumartesi

Senin hayatının değeri ne kadar? En fazla 50 bin TL


Son zamanlarda beni en fazla etkileyen haber ne yeni tl simgesi oldu ne de iptal edilen ermeni soykırım yasa tasarısı oldu.

Beni en çok etkileyen 8 yaşından beri, tek hayali olan bir göz ev için yemeden içmeden genç olduğunu unutarak çalışan çabalayan 28 yaşındaki bir kızın hayallerini aldıkları yetmiyormuş gibi canını da alan, sonra ona bir duayı bile çok görüp başkasının mezarına gömen sonra da bunu berberde rahatça konuşabilen, kızını arayan ailenin katıldığı programa bağlanıp hiç haberi yokmuş gibi konuşabilen insanlar oldu. Eskiden hayvan derdik ya böylelerine,yok artık demeyelim insan tanımına hayvandan daha çok uyan bir şey oldu artık bu.Çünkü bu ne ilk haber ne de son olacak. Bu arada bu işi 50 bin tl için yaptılar ikiye bölüşmüşler 25 bin tl. Bu insanların içinde bulunduğu umutsuzluğu, onları bunu bile yapmaya iten koşulları hayal etmeye çalışıyorum, edemiyorum.

Bu arada eğer bir insanı haksız yere 7 yıl hapse atıp, çocuklarının öğretimine mani olup, pskiyatrik destek olmadan yaşayamaz duruma getirmek,annesinin cezaevi koşulları yüzünden hastlalıktan hastalığa yakalanıp sonunda felç geçirerek ölmesine neden olmak mı istiyorsunuz?40 bin tl niz varsa neden olmasın? Bakın örnek vakası bile var,haber burada..

Peki madonnayı ön locadan dinlemek ister misiniz? Hay hay 40 bin tl’ye bunu da yapabilirsiniz. Evet evet yukarıdaki olayla aynı değerde,seçin beğenin.İşte bu da kanıt.

Hadi şimdi hep birlikte…yaşasın yükselen ekonomimiz,yaşasın insanlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...