7 Şubat 2012 Salı

Büyüyünce ne olcan?


Her hevesim gibi yazı yazma hevesim de ilk yazıdan sonra gitmiş. Öyleki aa yazmıyorum diye aklıma bile gelmemiş.

Ama işte adet dönemi bide evde oturup ders çalışma stresi eklenınce hatırlayıverdim. Dedim doktor olmasaydım ne biliyim böyle kitabım çıksaydı,sağlık programlarında sunucu olsaydım ki bu aralar büyüyünce ne olmak istersin diye sorsalar doktorum programını sunuyum derim..ya da önce gezi programı sunuyum dünyayı gezdirin bana derim, baktım yanaşmıyorlar iyi madem doktor programı sunuyum da aldığım eğitim boşa gitmesin derim.
Neyse sonra nasıl olurda bu yollara kayabilirim diye düşününce işte aklıma burası geldi.Dedim bari yazıp rahatlıyım.

Tus'u ilk seferde kazanamamaktan kötü bişey varsa o da gıcık olduğun insanların kazanması..hayır neyseki rahat bölümleri kazanmadılar ozaman kesin çatlardım hırsımdan.Böyle salak, kendini bir halt sanan,içten pazarlıklı insanlar vardır ya,her işleride yolunda gider nedense..hıh işte öyle olanları facebooktan teker teker silip katil olma ihtimalimden kurtulmak gerekiyor. İşte efendim ne kadar yorgunmuşta,başını yastığa koymayı ne kadar özlemişte..girme facebooka ozaman,yok yanı sanki biz zorla soktuk onları o bölümlere.

Zaten 6 yıl okursun anan ağlar..sonra bitirince bir yerde doktorum demeye utanırsın çünkü dialog bellidir..

- ne doktorusun??
-ben şimdi bitirdim sınava hazırlanıyorum daha bişey doktoru değilim
-hmmm (küçümseyici bir bakış,sanki demişimki ben otistiğim ilkouldan da terkim öyle işte pavyonlarda gezip dansözlük yapıyorum) ne olcaksın? şunu ol bak ben kaynım o doktoru çok iyi kazanıyor..o zaten hacettepeyi birincilikle bitirmişti hemen de kazandı işe girdi..

Hayır sanki adam kendisi bitirdi,utanmasa diycek "gel seni çalıştırıyım..tırt bi ünvteye gitmişsin ama belkiii kazanırsın işteee" bide herkesin mi doktor acayip başarılı bir tandığı olur..ben "bizim bir bakkal tanıdık var, ticaret eğitimini falan aldı,işte şimdide süpermarkete çevirdi bakkalı bayi vercek diğer bölgelere " diyor muyum?

Bir de bölüm önermek nedir ya..sen bir kere çocuk doktoruna gittin çok para verdin çok sevdin diye ben çocuk doktoru mu olcam şimdi? 6 yıl sanki şantiyede gezdim gibi bana bildiği bölümleri anlatıyor..

O yüzden bazen diyorum böyle beyin cerrahı falan oluyum kimse konuşamasın hakkında..hee benım kaynımda olmuştu turşu yedi geçti diyemesin falan yani.

2 yorum:

  1. doktor olmak iyidir gene.en azından saygı duyuyorlar.
    bir de sosyoloji mezunu olmak var.insanın babası bile beşbinaltıyüzsekseninciye sosyolojiden mezun olunca ne olacağını soruyorsa orada isyan edilesi bir durum vardır.

    YanıtlaSil
  2. "bizim bakkal var" meselesine güldüm valla. haklısın.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...