3 Nisan 2012 Salı

Vicdan, sussan diyorum?



Vicdanımı rahatsız etcek çok şey yapıyorum. İyi olup olmama kriterim vicdanımın rahat olup olmamasıyken bu durum benim kötü biri olduğumu gösterse de değilim. Ya da her şeyi öyle masum bir kılıfa sokuyorum ki vicdanım içerde bas bas bağırırken kimse çıkıp beni suçlayamıyor.Kendim bile..

Çok kişinin ahını alıyorum, genelde erkeklerin hatta hep erkeklerin. Ve bilseler ahlarını alcak şeyler yapıyorum ama ruhları duymuyor. İşin kötüsü de yapmamam gerektiğini,vicdanımın hiç hoşnut kalmayacağını bildiğim halde yapmaya devam etmem.

Ben hayır demekte, birini yüzüne bakarak hayal kırıklığına uğratmakta kötüyüm. Ben ayrılamam da mesela kimseden. Hayır diyememem evet olarak davranmam anlamına da gelmiyor ama. Birine hayır senin istediğin gibi olmıycak bu işler diyemiyorum,hmm tamam bakalım diyorum en fazla ama sonra gidip kendi bildiğimi okuyorum.Eh o da daha bir dumur olmuş oluyor bu durumda ama en azından buna ben değil var olan durum neden olmuş oluyor.Birde yüzüme yavru köpek bakışı yerleştirip “napıyım tek şansım buydu” bahaneleriyle sözde bir “kusura bakma” diyince hallediyorum işleri.Hayır demekten daha mı kolay,değil.Karşı tarafı daha mı az etkiliyor,hayır hatta hazırlıksız yakalanıyor.Ama ben bunu yapmaktan vazgeçmiyorum yinede.

Ayrılma konusunda da baya bir süre benden niye ayrılıyorlar diye gezdim. Sonra fark ettim ki ben onları ayrıltıttırıyorum.O kadar ilgisiz o kadar alaycı davranıyorum ki.Önce kaçıyor elimden sanırım moduna girip daha da yapışıyorlar.Bende iyice sinir olup daha da kötü davranıyorum.Sevgi göstermiyorum,taktir etmiyorum,hatta sezdirmeden başkalarıyla flört bile ediyorum.Ama hiç birini bilinçli yapmıyordum.Sadece hissettiğim gibi davranıyordum.Ama her kaçan kovalanır olayında olduğu gibi çocuk “aa yeter artık” diyip pes edip ayrılma aşamasına gelince ben panik olup niye gidioo halbuki çok sevmiştim diye karalar bağlıyorum.

Gene bu modaydım sanırım. Gene karşımdakini test ediyorum,sınırını zorluyorum.Ben ne kadar kötü olsam benle beraber olmaya devam eder acaba sorusuna cevap arıyorum.En azından bu sefer bilinçsiz değilim,içimdeki canavarın farkındayım ve bu sefer o canavarın bu ilişkiyi mahvetmesine izin vermeyeceğim.

3 yorum:

  1. Sözkonusu erkeklerse herşey mübah onlara.
    bastır, kim tutar seni :)

    ben de beni terk etsinler diye elimden geleni yapıp sonra terkedildim diye ağlıyomuşum, çok olmadı farkedeli.
    ama en azından fark ettim şimdi :)

    mükemmel olanla herkes birlikte olur.
    ama tabi korkunç bi insanla da kim birlikte olmak ister diye sorulabilir.
    azı karar çoğu zarar ;)

    YanıtlaSil
  2. Yaptıklarının farkında olman güzel bir şey ama doktorcuğum :) karşındaki için hayal kırıklığı yaşamışsındır belki de ve gitmesi için bunu söylemek istemiyosundur?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...