14 Mayıs 2013 Salı

5 Adımda İlişkide Mutluluk

Özellikle uzun ilşkiler de gel-gitler olur genelde.Aşkın o ilk şapşallık hali gittikten sonra ilişkiler rutine bağlamaya başlar ve ne olursa o zaman olur işte.Devam mı tamam mı ayrımında yapılacaklar pek bir önemlidir ilişkinin geleceği açısından.Bu nedenle biraz tavsiye,biraz hatırlatma ile iyi bir ilişkinin olmazsa olmazlarını hatırlamak gerek;


1.Bazı çiftler çocukları olana kadar oyun parklarının yanlarına bile uğramazlar.Halbuki gidin oraya,biraz çocuklaşmaktan çocuk gibi eğlenmekten zarar gelmez.Hatta birbirnizin içindeki çocuk ruhla tanışıp oynamak ilişkinizi kuvvetlendirir bile

2.Affetmeyi bilmek gerekiyor.Hele de küçük önemsiz olayları büyütüp kocaman küslükler huzursuzluklar niye? Sonuçta herkes hata yapabilir kimse mükemmel değil.Karşımızdakinin biz hata yaptığımızda göstermesini istediğimiz anlayışı biz de göstermeliyiz.Hep bana hep bana olmuyor işte.Hem kim etrafında her zaman doğruları yapmasını bekleyen birinin olmasını ister ki?

3.İlişkinin ilk başlarında "ben karşımdakinin de kendiminde özgürlüğüne çok önem veririm" insanıyken zaman geçtikçe içimizdeki canavar ortaya çıkıyor ve "ben özgürüm sen de benim izin verdiğim kadar özgürsün" insanı oluveriyoruz. Özellikle uzun süreli ilişkilerde bu boğucu durum ilişkiyi pek bir keyifsiz hale sokuyor.Heyecanlar yerini izin almalara bırakıyor.Eh öyle olunca da çocukcağız başka bir kızın "ay şekerim ben karşımdakinin kimliğine,kişiliğine karışmam" demesine kanıveriyor,kaçıyor elimizden.

4.Bazen günümüz kötü geçiyor.Eh kötü geçen günü o kötülükten sorumlulara aktarabiliyor muyuz? Çoğunlukla hayır.Malesef gidip en yakınımızdakilerden hıncımızı çıkartıveriyoruz.Eh canımız sıkkınken tabikide paylaşcaz,teselli bulcaz falan ama abartmamak lazım.Gidip düşmanımız gibi sevgilimize kızarsak noluyor...Sevgilimiz düşmanımız oluveriyor! Öfkenizi yanlış kişilere yönlendirmeyin bu tüm ilişkiler için zehirdir.

5.Kavga edebilirsiniz.Hatta kavga olmazsa olmaz bence ilişki de.İlişkinin tuzu biberidir.Canlı tutar,tutku katar.Ama işte o kavgaları yaparken karşınızdakinin sevdiğiniz insan olduğunu unutmak hatasına düşmeyin.Telafisi olmayacak sözcüklere,hareketlere ne gerek var ki.Tamam her konuda aynı fikirde olmayabilirsiniz,hatta zaman zaman sinir bile olabilirsiniz ama sonuçta sevginizi unutmayın.Çirkinliğin lüzumu yok.Bir de günü küs bitirmeyin.Yani yatağa girerken sorun ne olursa olsun canıma cicime bağlamış olun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...